Archive for the 'Rohmer' Category

“Dashurite e Astresë dhe Celadonit” - film francez nga Eric Rohmer

Kur ke 87 vjeç, sa çk’a regjizori i filmit ne fjale, dhe kur je babai i “Nouvelle vague”-s franceze te viteve ‘60-te, dhe kur ben filmin e tridhjete ne moshen gati 90 vjeçare, nuk te mbetet veçse te luash film me filmin tend, pra te argetohesh!
Keshtu ben dhe gati-90 vjecari Rohmer me filmin e tij te fundit: argetohet mez vehten duke na dhuruar nje film te mrekullueshem po aq modern sa dhe klasik!

 

Posted on 12th March 2009
Under: France, Rohmer | No Comments »

Login     Film Journal Home     Support Forums           Journal Rating: 4/5 (2)