Archive for the 'Loach' Category

“It’s a free World” - film anglez nga Ken Loach

Paradoksalisht, nje nga regjizorët më humanistë (te pakten, “zyrtarisht” nga më te majtet, nga më socialët) nder regjizorët e talentuar aktuale, pra Ken Loach, vjen nga nje prej vendeve më te djathtë (ultra liberalë) te planetit Tokë, nga Anglia!

Filmi trajton shfrytezimin e refugjateve pa letra ne Angli (citohen dhe kosovarët), puna e tyre ne te zeze etj etj.

Cuditerisht, filmi mu duk shume here me pak i angazhuar (me pak Loach-ian, si te thuash) se filmat e tij pararendes. Ndofta sepse kete rradhe behet fjale per shfrytezimin e te varferve nga te varferit. Kritika qe ai i ben si gjithmone ne filmat e tij modelit ekonomik liberal perendimor, kete rradhe se ç’ka diçka prej disfatizmi. Si te thuash, regjizori u gjen rrethana lehtesuese te gjithe personazheve te tij, edhe te shfrytezuarve, edhe shfrytezuesve… Ndofta Loach shkelqen kur eshte plotesisht Loach (Bref, cette fois-ci, un Loach mineur…).

Posted on 13th March 2009
Under: Angli, Loach | No Comments »

Login     Film Journal Home     Support Forums           Journal Rating: 4/5 (2)