Archive for the 'Hsien' Category

“THREE TIMES” nga Hou Hsiao-Hsien (TAJVAN)

Duke qënë se Hou Hsiao-hsien eshte nga regjizorët e mi më të preferuar aktualë, e prisja me padurim “THREE TIMES” (”The best of our times”), filmin-opus te tij te fundit qe e prezantoi ne Maj te 2005 ne Festivalin e Kanës.

Film-rrjedhë, fil-love, film-heshtje, film-vetmi : nuk eshte hera e pare ne HHH (Hou Hsiao Hsien) më magjeps…

“Three times” (Tri Kohë) rrëfen ne tre kapituj 3 histori dashurie ne tre epoka te ndryshme: 1911 (Koha e Lirisë), 1966 (Koha e dashurise), 2005 (Koha e Rinisë) te luajtura nga i njejti çift aktorësh : Shu Qi dhe Chang Chen.

3 epokat nderthuren si nje gërshet hipnotik i nje bukurie te veçantë dhe magjepsëse, bejne qe secila pjese te jete nje film më vehte, gjithe duke lejuar qe filmi, ne totalitetin e tij, te jete nje film i vetem, koherent dhe harmonik.

Magnifique !

Posted on 11th March 2009
Under: Cannes, Tajvan, Hsien | No Comments »

Login     Film Journal Home     Support Forums           Journal Rating: 4/5 (2)