“Life During Wartime” - film amerikan me regji te Todd Solondz

  Me kujtohet vite me pare, ketu ne kete forum, te kem dialoguar me nje forumiste qe jetonte ne usa e qe me pyeste nese i njihja filmat e Todd Solondz. Asokohe jo. Por qe prej asaj kohe, kam pare shumicen e tyre dhe kam nje kujtese fort te mire, sidomos per “Palindromes” (2005) dhe “Happiness” (1999). Pikerisht, vazhdimi i ketij te fundit, eshte ne nje fare menyre “Life during Wartime“.

Filmat e Solondz jane filma qe trazojne, provokues (por jo ne kuptimin e keq te fjales !), qe shtrojne pyetje, sidomos per klasat e mesme amerikane, jeten e te cileve edhe trajtojne. I te njejtes venë eshte dhe ky i fundit.

Regjizori nuk ka humbur asnje gram nga talenti i tij, por problemi eshte se… nuk ka fituar ndonje gram me teper
7.0

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Login     Film Journal Home     Support Forums           Journal Rating: 4/5 (2)