“HUNGER” (Uria) - film anglez nga Steve McQueen


Steve McQueen, regjizori ri anglez, vjen nga universi i videos. Ky eshte filmii tij i pare artistik.

Dhe eshte vertet artistik!

Që me sproven e pare, McQueen eviton dy semundjet kryesore te kinemase bashkekohore:
-1. letrarizmin (dmth, narracionin (rrefimin) : personazhi kryesor i minutave te para te filimit nuk eshte më ai (personazhi kryesor) i mesit te filmit, qe eshte krejt tjeter nga ai i fundit. Mendja te shkon tek “Avventura” e Antonionit.
-2. video-clip-izimin e filmit, te cilen e eviton permes nje plastike filmike qe te lë pa fryme.

Bruno Dumont, president i Jurise ne Kanë kete vit, ka ditur kujt t’ia jape Kameren e arte (filmi me i mire debutues). McQueen ka kuptuar gjithshka nga kinematografia e vertete!

He made my day!

trailer // :
YouTube - Hunger - Trailer

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Login     Film Journal Home     Support Forums           Journal Rating: 4/5 (2)