“Perdja prej sheqeri” - film dokumentar kuban nga Camila Guzmán Urzúa

Po te kisha qene regjizor, do ta kisha bere nje film dokumentar te tille: pra do merrja nje kamera dixhitale dhe do filmoja, pas 20 vitesh, Kampin e Pionereve ne Durres!

Pikerisht kete gje ben regjizorja e re kubane, qe jeton ne Madrid, Camila Guzmán Urzúa: kthehet ne Kuba dhe filmon kampin e pushimit te dikurshem te Pionereve ne Havana. Ndryshimi i vetem eshte se Kuba ende eshte vend socialist, dhe regjizorja e re e gjen kampin e saj te pushimit pothuaj si 20 vite me pare.
Po ashtu regjizorja filmon shoket dhe shoqet e klases, tashme te rritur, Kubën 20 vite pas ekzilit te saj, nje gjeneracion i tere…

“Perdja prej sheqeri” (”El Telón de azucar“) eshte nje film tejet intim, personal, dhe mbi te gjitha subjektiv. Por subjektivitet i qellimshem dhe i bere me ndergjegje.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Login     Film Journal Home     Support Forums           Journal Rating: 4/5 (2)