“The Hills have eyes” (”Kodrat qe kanë sy”) film amerikan nga Alexandre Aja

Film horror, remake i filmit te famshem horror me te njejtin titull nga Wes Craven (autor i “SCEAM”) ne 1977.

Ngjarjet e “Kodrat qe kane sy” (The hills have eyes - aka “La colline a des yeux”) rrefejne historine e nje familjeje amerikane prej 6 personash qe nisen per pushime neper USA dhe traversojne shkretetiren e Nevadës. Ne kete shkretetire, vite me pare, USA-t kane praktikuar prova berthamore dhe filmi rrefen historine e familjes qe bie pré e nje bande banorësh qe nuk jane larguar nga zona ne fjalë, por, te transformuar fizikisht per arsye te radiacionit nuklear , fshihen dhe vazhdojne te terrorizojne turistët e rrallê qe kalojne nga ajo anë.

45 minutat e para te filmit jane interesante, pastaj filmi kthehet ne film horror disi më klasik dhe nuk arrin t’i shpetoje disa klisheve te filmave te hollywoodit (filmi eshte production i “Fox”).
Megjithate, filmi ka meriten te jete më se shumti brutal se sa violent, dhe kjo e ben interesant.

web-site: http://www2.foxsearchlight.com/thehillshaveeyes/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Login     Film Journal Home     Support Forums           Journal Rating: 4/5 (2)