“BLACK BOOK” (Libri i Zi) film hollandez nga Paul Verhoeven

Titulli i vertete i filmit ne hollandisht eshte Zwartboek - Libri i Zi).

Pas nje karriere 20 vjeçare ne Hollywood, Paul Verhoeven, më i talentuari regjizoreve hollandeze te viteve 80-90 i rikthehet vendit te tij te lindjes, Hollandes, ku realizon filmin e tij te fundit “Black book“.

Ngjarjet zhvillohen ne Hagë, qytet hollandez, gjate muajve te fundit te pushtimit fashist te Hollandes nga Gjermania. Ne qender te filmit eshte Rachel Stein, vajze çifute qe i fshihet gjermaneve dhe i bashkohet Rezistences anti-fashiste duke arritur te infiltroje ne hierarkine naziste, duke u detyruar te bjere ne dashuri me nje oficer gjerman.

Film brilant (edhe pse block buster !), ku regjizori trajton temen e hakmmarrjes, tradhetise dhe zhbirilon ne thellesi te qenies njerezore. Ne aparence, film klasik mbi luften e II boterore, por qe i anashkalon te gjithe cliché-të e kesaj gjinie kaq shume te ezauruar, duke nderruar shpesh here vendet e viktimës dhe te xhelatit me njeri-tjetrin.

J’ai énormément aimé !!

web site dhe TRAILER : http://www.zwartboekdefilm.nl/

dhe http://www.blackbook-lefilm.com/home.htm

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Login     Film Journal Home     Support Forums           Journal Rating: 4/5 (2)